Condițiile meteorologice și climatice  afectează aproape fiecare activitate economică din fiecare colț al lumii, iar în următoarele decenii, efectele negative ale schimbărilor climatice ar putea influența și mai mult asupra dezvoltării economice și sociale. Iată de ce, adaptarea la schimbările climatice și atenuarea încălzirii globale determinate de efectul de seră sunt esențiale pentru durabilitatea regională și globală. În acest context, colectarea, diseminarea și utilizarea informațiilor climatice a devenit un imperativ al timpurilor noastre.

În multe țări, sporirea eficienței utilizării informațiilor climatice este asigurată prin abordarea acestor informații ca fiind un bun public global, fapt ce implică acces gratuit și nerestricționat la informațiile climatice pentru toată lumea. Odată generate, costul de reproducere și furnizare a informațiilor climatice către alt utilizator este foarte redus, iar utilizarea informațiilor climatice de către un utilizator nu obstrucționează utilizarea lor de către alții.

Mai mult, comunicarea privind schimbările climatice înseamnă educarea și mobilizarea publicului pentru a întreprinde măsuri orientate spre abordarea crizei climatice. Fiecare din noi poate avea un rol important prin comunicarea poziției sale, împărtășind soluții și pledând pentru schimbare – modelată de diferite experiențe, contexte culturale și valori aferente.

Schimbările climatice în Republica Moldova

.

schimbarea climei.png
seceta_1.png
pericole.png

Instrumente și resurse de adaptare

.

servicii climatice.png
date climatice.png
adaptare.png